Vinkurs Stockholm

Om du är intresserad av vinkurs i Stockholm och vill utöka dina kunskaper så hittar du 5st supertips på vinkurser. Restaurangakademien har exempelvis flera populära vinutbildningar på olika nivåer. Efter avklarad sommelierutbildning, som är första nivån kan du gå så kallade WSET-certifierade utbildningar. Dessa är godkända enligt en internationell standard inom kunskap om vin och ger dig efter avklarad utbildning diplom och så kallade kajvajstift. Dessa utbildningar pågår en heldag i veckan under cirka 13 till 15 veckor.

Vinkutbildning i Stockholmsområdet

Har du precis fått upp intresset för vin så kan en mer grundläggande vinkurs vara rätt alternativ. En social och inspirerande aktivitet där du kan lära dig om allt från olika druvors ursprung och karaktär till särskilda tekniker inom vinframställning.

Om du bor i någon av Sveriges större städer och vill utöka din vinkunskap har du många valmöjligheter när det gäller vinkurser. Stockholm med omnejd har exempelvis ett brett utbud av kurser, så här finns någonting för alla. Du kan gå på vinprovningar, ta universitetskurser inom vin och mat eller gå på vinföreläsningar som hålls av professionella sommelier. Här har vi handplockat några populära och annorlunda vinkurser i Stockholm och Uppsalaområdet.

Grunderna inom vin

Restaurangakademien erbjuder en nybörjarkurs där du under fem tillfällen bland annat får smaka på viner från de vanligaste druvorna, lära dig om deras ursprung och hur du kan kombinera mat och olika viner.

Plats: Rökerigatan 4, Stockholm.

Cirkapris: 7 590 kr.

Choklad- och vinprovning

Öl & vinmagasinet har en kortare vinkurs för chokladälskare. Här får du lära dig mer om vilka viner som passar till vilken typ av choklad. Du får även lära dig mer om kakao och dess historia.

Plats: Karlbergsvägen 20, Stockholm.

Cirkapris: 575 kr.

Vinprovning med mousserande italienskt vin

Är du särskilt förtjust i mousserande vin har Eataly Stockholm en kurs för dig. Här får du lära dig om historien bakom denna bubblande dryck och provsmaka tre italienska viner. Kursen hålls på engelska och tar cirka en timme.

Plats: Biblioteksgatan 5, Stockholm.

Cirkapris: 395 kr.

Kvällskurs i vinodling

Sveriges lantbruksuniversitet har en kurs på engelska där du får lära dig om bland annat vinets historia, framställning och miljöpåverkan. Du får skriva en uppsats på ämnet och även göra ett studiebesök.

Plats: Institutionen för mark och miljö på Ultuna i Uppsala.

Cirkapris: Gratis.

CSN-berättigad

Dryckesprovning

Wiks slott kan skräddarsy en privat vinkurs eller vinprovning utifrån dina önskemål. Kanske vill du lära dig mer om vitt vin, mousserat eller bara prova olika röda viner i en härlig miljö.

Plats: Viks Mur 29, Uppsala.

Cirkapris: kontakta för mer information.